Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı olarak Alanya’ya hizmet ettiği süreçte sadece üyeleri ile değil halk ile de kurduğu samimi ilişkiler ve ulaşılabilirliği ile örnek bir yönetim anlayışı sergiledi. Başarılı çalışmaları nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğine seçildi.
Ankara’da iş adamları, öğrenciler ve bürokraside işi olan Alanya halkına yönelik olarak ALTSO Ankara İrtibat Ofisi’ni kurdu. “Alanya’nın Başkent Ankara’daki Evi” sloganıyla başlattığı bu hizmet ile bölgenin büyük bir ihtiyacını gidererek takdir topladı.
Alanya’nın tanıtımı konusundaki çalışmalara öncülük yaptı. 2018 Aralık ayında Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosluk Beratını Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Linas Linkevičius’un elinden alan ŞAHİN birçok yabancı ülke büyükelçilikleri ile kurduğu yakın ilişkiler sayesinde oda başkanlığı süresi içinde yine bir ilke imza atarak çok sayıda KOSGEB Destekli Yurt Dışı İş gezisi ve fuarın gerçekleştirilmesinde öncülük yaptı. Şahin’in başkanlığı döneminde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk kez yurt dışında tanıtım standı açıldı. Çok sayıda iş adamının bu fuar ve geziler sayesinde yurt dışı iş deneyimi kazanmasında etkin rol oynadı. Sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde çok sayıda ekonomik ve toplum destekli projeyi hayata geçirdi.
Uzun yıllardır bölge tarım sektörünün umutla beklediği ve çok küçük yaşlarda çalışma hayatına başladığı yer olan Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin projesini hazırladı. Tarım sektörüne yönelik de önemli çalışmalara imza attı. Avokado, Muşmula olarak bilinen Yeni Dünya meyvesinin ve Muzun Coğrafi işaret tescilinin alınmasında öncülük yaparak Alanya için yine bir ilke imza attı. Bu sayede bu meyveler tüm yurtta tezgahlarda Alanya Yeni Dünyası, Alanya avokadosu ve Alanya Muzu olarak yerini aldı. Yeni Dünya meyvesinin ekonomik değerini arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında bu meyvenin kurutulmuşunu da hazırlattı. Alanya’da üretilen ürünlerin yurt dışına ihracatının kolaylaştırılması ve hangi sektörde olursa olsun ihracat konusunda Alanya’nın hak ettiği hizmeti alabilmesi için yapmış olduğu girişimler sonucunda Alanya Gümrük Müdürlüğü’ nün “A” sınıfı müdürlük olarak hizmet vermesine öncülük etti.
Bölgemizin en çok ihtiyaç duyduğu İmalatçı Sanayi Sitesi ve Golf Merkezleri gibi konularda da öncülük eden Şahin, alternatif turizm yatırımları ve turizm sezonun 12 Ay’a yayılması gibi konularda da çalışmalarda bulundu. Alanya’da üniversite kurulması ve yüksek öğrenimin yaygınlaşması konusunda yürütülen çalışmalarda aktif rol üstlenerek örnek alınacak çalışmalara imza attı. Bu çalışmalara verdiği en büyük destek ise ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu oldu. Şahin bu okulu 5,5 ay gibi rekor sürede Alanya’mıza kazandırdı. Bununla da yetinmeyip Konaklı Mahallesinde atıl durumda olan Kongre Merkezi’nin baştan aşağı tadilatını üstlenerek Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesine kazandırdı. Şahin, Alanya’da yüksek öğretimin gelişmesi için sadece Devlet Üniversitesine değil, Alanya’da faaliyetine devam eden Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversite’sine de gelişmesi için katkıda bulundu.
Orta öğretim ve mesleki eğitim konularında da çok önemli çalışmalara imza attı. Göreve geldiği günden bu yana ALTSO Akademi bünyesinde düzenlediği sayısız eğitimler ile binlerce oda üyesi ve çalışanları için sertifika programları düzenledi.
Alanya’da yaşayan diğer ülke vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik ciddi çalışmalarda bulundu. Özellikle yabancı uyrukluların Türkiye’de ikamet izni, çalışma izni ve mülk ediniminin kolaylaştırılması konusunda hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi düzeyinde yürüttüğü çalışmalar takdirle karşılandı. Yine bir ilke imza atarak Göç İdaresi Müdürlüğü’nü Alanya’ya kazandırmakla kalmayıp, Alanya’ya yakışan bir hizmet binasının tahsisini de müdürlüğe sağladı.