İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, DİM TV Seçim Özel programında KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Yeni Alanya Genel Yayın Müdürü Ferit Kesen ve Gazeteci Şerife Çoban’ın sorularını canlı yayında yanıtladı.

İZLENME rekorları kıran programda tüm sorulara samimiyetle yanıt veren İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“1972 yılında Alanya’nın Sugözü Mahallesinde doğdum, orada büyüdüm. Sugözü İlköğretim Okulunda okudum. Daha sonra 1983-87 yılları arasında sanayide çalıştım. İlkokuldayken sandık çakmaya başladım. Hep hayatın içindeydim. Halktan biriyim, iki tane oğlum var. Geçmişte siyaset yaptım, 20 yıldır siyasetin içindeyim. İki dönem Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yaptım. Zaten yola iki dönem diye çıkmıştım. İki dönem sonra aynı yerde heyecanınızı kaybedersiniz. Hatta bu konu yasayla sınırlandırılmalı. 10 yılda yaptığını yaptın dahası yok. Hem siyasetin hem ticaretin içinden geldim. Bürokrasiyi çok iyi biliyorum. Bu deneyimimle adaylığımı açıkladım. Neden bırakıyorsun diyenler oldu. Ben hiç bir zaman Alanya’yı ele geçirmeye çalışmadım. Hep hizmet etmeye çalıştım. Hep Alanya’nın hamalı oldum. Rabbim müsade ederse iki dönem başkan olarak hizmet etmek istiyorum. Söz vermiştim, iki dönem yapacağım demiştim. Dediğimi de yaptım ama memlekete hizmeti hiç bırakmadım. Esnafımız bürokrasiden çok çekiyor. Bunu bildiğim için hizmete aday olarak devam edeceğim.

“DEVLETİN GÜCÜNÜ KENDİM İÇİN KULLANMADIM”

Biz devletin gücünü hep Alanya’mız için kullandık. Eğer benim ormanla, hazineyle bir ilişkim olduğunu ispat eden olursa ben adaylıktan çekileceğim. Beytülmalla benim işim olmaz. Biz oda bütçesini kullanmadık. Bizim her kesimden üyemiz var. Bakkal gibi küçük esnafımız da var. Mesela bakkallarla yapılan toplantıya çok katılım olmaz çünkü yanında personeli yok, kendi yağında kavuluyor. Onu da düşünerek kullanmadık. Fuarlar v.s. dışında tüm harcamaları kendi bütçemizden yaptık. 580 lira aidatla iki tane okul yaptık. ALTSO Akademide 47 bin 500 kişiye sertifika verdik. Bu kadar projeyle Alanya’mızın değerlerine sahip çıktık. Örneğin Alanya muzunun, avokadosunun patentini aldık. Alanya’ya ait her ürünün müracaatını yaptık. Ticaret Odasının etkisi yok diyorlardı. Bakın etkisi var mıymış? İki tane hem doğuya hem batıya noter açtık. 5 yıl dediğim projeleri 6 ayda tamamladık. İrtibat ofisi açtık. Yaylalara ambulans konuşlandırdık. İmkansız demedik, mazeret sunmadık. SMA hastalarına yardım ettik. İki bebeği Alanya halkı sayesinde kurtardık. Alanya halkı yardımseverdir, kadirşinastır. Alanya halkı sana inanırsa her şeyi yaparsınız. Hem ALTSO bütçesiyle hem kendi bütçemizle iki tane okul yaptık. Benim 800 kişilik ekibim var, hepsini onlar sayesinde yaptık. Alanya daha çok şeyi hak ediyor. Hizmet için yola çıktık ve son nefese kadar hizmet edeceğiz. Siyaset biter, vakıf kurarız yine Alanya’mız için hizmete devam ederiz. Alanya’mızda yurt yok. Yurt yapmamız lazım gelişmek için. Yabancı diller ve diş hekimliği fakültesi yaptık. Turizm Meslek Yüksek Okulu yaptık. Alanya’da yoktu ama taşın altına elimizi koyduk.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ÇOK HİZMET ETTİ

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Alanya’mız için büyük bir değer. Çok hizmetler etti memleketimize. Ben proje götürdüm onay aldım bakan beyden. istemese projeleri yaptırmazdı ama yaptığımız işler doğru işler. Proje götürmezsek nasıl sonuç alacağız. Bir keresinde bir araya gelmiştik. O zaman adaylık kararımı açıkladım. Kendisi de hayırlı olsun dedi. 2 yıl önce parti yok, bir şey yok dediler. Partinin önemi var mı, amacımız hizmet etmek. Bakan beyle düşmanlığımız yok. Görüşüyor muyuz, görüşmüyoruz. Başkan olursak görüşeceğiz. Proje sunup hizmet isteyeceğiz, alacağız. Her yıl 5 milyon insanı Alanya’da ağırlıyoruz. Tabi ki en üst seviyede hizmet alacağız. Hizmet götürürseniz hizmeti alırsınız. Ben proje adamıyım. Proje götüreceksin, hizmeti alacaksın. Alamazsak kendi yağımızda kavruluruz. Sonuç olarak düşman değiliz ama görüşmüyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, içişleri bakanlığı yaptığı zaman sadece terör örgütlerine değil, onların sevicilerine de devletin gücünü göstermiş, cezalandırmıştır. Milli birisidir. Tanıştığım zaman düşüncelerinden çok etkilendim. İyi Partinin ülkemizde güzel şeyler yapacağına inanıyorum.

ADAY OLMA SEBEBİ

ALTSO Başkanlığı görevinde iki dönemi bitirdik. Bilgi birikimimi bürokrasiyi çok iyi bildiğim için aktarmak istedim. Tatile gidebilirdim ama memleketimize hizmet için aday olduk. Memleketime olan borcumu ödemek için aday oldum.

SEÇİLİRSEM FARKIMIZ OLACAK

Bu bir bayrak yarışı. Beni layık görmeyenlerde oldu. Ben herkesi tek tek ziyaret ettim. Bana gülenler oldu. Layık görmediler. Neden dedim, nasip olursa hizmet edeceğim dedim. Ben kimseyi sınıflandırmadım. Yarın ne olacağımızı sadece Allah bilir. Herkes bir taş koymuş bu zamana kadar. biz de üstüne koyalım diye yola çıktık. Şehrimizin eksiğini fazlasını biliyoruz. 20 saat çalışmayı göze aldık. Çalışmadan hiçbir şeyi yönetemezsiniz. Biz başladığımızda etkinliklere 20 kişi katılıyordu. Şimdi grup kahvaltılarımız 500 kişiye çıktı. Sözde ortak akıl değil, özde ortak akıl olması lazım. Ben daha bugün taziyelere katıldım. İnsan iyi günde kötü günde bekler. Konaklı’ya gittim, istişare ettim. Sorunlar böyle çözülür. İnşallah sahada bir belediye başkan adayı olacak. Çözüm Masası ben olacağım. Herkes beni arayacak. Ulaşılabilirlik çok önemli. Eğer size ulaşırlarsa hata payı kalmıyor. Ben başladığımda üyelere ulaşılamıyordu. Hepsini değiştirdim. İnsanlar için ulaşılabilirlik çok önemli. Biz aday olmayalım niye neler yaptılar ama biz halkımıza güvendik. Alanya halkı beni aday yaptı. Kamuoyunda açık ara önde çıktık. Alanya beni istediği için İYİ Parti beni istedi.

İTTİFAK TABANDA OLUR

Öncelikle tüm adaylara başarılar diliyorum. Osman Özçelik’i arayıp bizzat tebrik ettim. Bu bir bayrak yarışı. Ben Büyükşehiri bilmem, ben Alanya’yı bilirim. Alanya’da hiç bir zaman yerelde partiyi önemseyen olmamıştır. Önemli olan tabanda ittifak yapmanız. İsterse bütün partiler sizi aday göstersin ama halk istemezse gider bağımsız bir adayı seçer. Alanya’da adaya oy verileceğini düşünüyoruz. Biz Alanya’nın adayıyız, Alanya’nın emrindeyiz. Bu sloganla dernek kurmayacağız. İş insanları rahat olsun. Geçmişte tepkiler olmuştu bu konuda ama bizde böyle şeyler yok.

ALANYA’NIN GELİRİNİ ARTTIRACAĞIZ

Aslında sayı olarak bir sıkıntımız yok, oteller doluyor. Geliştirmek için nitelikli turisti buraya getirmemiz lazım. Ciro yapan şehir değil, kar eden şehri oluşturmamız lazım. Ciro önemli değil final önemli. Yerleşik yabancılar ile ilgili bir düzenleme gelmesi lazım. 52 bin yerleşik yabancı var ama düzenleme yok. Sağlık turizmine kadar el atmışlar güzellik merkezleri bile açmışlar. Ben Litvanya Cumhuriyeti başkonsolosuyum. Onlar bile prosedür koyuyor. Bir kriter gelmesi lazım. Şu an Alanya’da 200 bin dolarlık gayrimenkul yok. Kamu çalışanlarının tamamı gitmek istiyor. Çünkü ev kiralarını ödeyemiyorlar. Önceden gelmek için ararlardı şimdi gitmek istiyorlar. Asgari ücretle çalışan halk ne yapsın. Çocuğunun yediğinden kesiyor geçinmek için. Göç İdaresi Müdürümüzle çalışma yaptık. 30 binin üzerinde yabancı kiralamayla ikametgah almış. Nereden baksan 20 bin konut boşa çıkacak. Kiralar hak ettiği değeri bulacak. Kendi halkımızı düşünmemiz lazım. Bunlara sınırlama gelmesi lazım. Apart otelleri tekrar oluşturacağız. Ulaşımda havalimanının gelişmesi lazım. Şehrin bir anayasası olmalı. O yasa herkes için adaletli uygulanmalı. Kamuya açık alanlarda alkole izin vermeyiz. PTT’nin yanına manav kuramazsınız. İskelenin değişimi dedik, kent meydanı dedik, marka oteller dedik. Sulama suyu dahil olmak üzere çalışacağız. Ekibimiz hazır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansı.

EN ÖNEMLİ SORUN ULAŞIM

Başta ulaşım sorunu olmak üzere tüm sorunları çözeceğiz. 12 tane battı çıktıyla bu sorun çözüme kavuşacak. Havalimanının gelişmesi lazım. 5 milyon turistin 3 milyonu buraya inse sorun çözülecek. İskandinav ülkelerinden buraya direkt uçuş sağlayabilirsek çok iyi. Cumadan pazara uçak koyabilirseniz şehir gelişir. Yeteli seviyeye ulaşması için elimizi taşın altına koyacağız. Apart oteller çok önemli. Nitelikli turisti getirmek için marka oteller lazım. İlk yapacağım iş iskelenin yerini değiştirmek olacak. Yat limanı ile direkt takas yapacağız. Çarşı esnafımız mağdur olmasın gelen turistten. Balıkçılar kalsın zaten. Bundan etkilenen insanlar olursa ben karşılayacağım.

ESNAFA ZARARIMIZ YOK

Bizim AVM’lerde sattığımız markaların esnafa zararı yok. Zaten o AVM’lerde bizim esnafımız da var. yoksa 3 kat farkla neden başkanlığa taşısınlar? Bunlardan bir şey elde edemezler. Komşu kapısına bakan zarar eder. Ben olsam yapacaklarımla konuşurum. Gemi geliyor hemen algı operasyonu yapıyorlar Mehmet Şahin’in mağazalarına gidecekler diye. Bir tane acenteden mağaza getirsinler ben hepsini bağışlayacağım. Biz yasaya saygılıyız, nereye gitsem beni kucaklıyorlar. Tüm organizasyonlar doldu taştı.Turist onun imitasyon olduğunu bilerek alıyor. Devlet bunun vergisini alıyor. Ben daha çok kazansınlar diye mücadele ediyorum. Bize tepki filan yok, hepsi algı operasyonu. Bana FETÖCÜ dediler, Çavuşoğlu ile arkadaş dediler. Ben hizmet aldığım adamla neden bozuşayım. Adaylığımız açıklandı binin üzerinde araba geldi karşılayamaya. Biz genel başkanımızı davet ettik Alanya’ya. İnşallah ocağın ikinci haftası Alanya’ya gelecek. Sonuç olarak hepsi asparagas, hepsi dedikodu siyaseti.

HİZMET EDERSENİZ SAYGI GÖRÜRSÜNÜZ

Hakkımda sürekli algı operasyonları yapılıyor. Birileri varlığını sürdürmek için her kumpası kuruyor. Yapay zekayla bana gey misin diye sorduruyorlar, ben de evet geyim diyorum. Onu genel merkeze gönderiyorlar. Herkes güldü buna. İşimize gücümüze bakıyoruz biz. Seçilemezsek vakıf kurarız. Bizim dönemimiz şeffaf olur. Aksi halde ben bu işin içine girmem. Hizmet ederseniz saygı görürsünüz. Ben ALTSO’dayken oğullarıma çay dağıttırırdım kibirlenmesinler diye. Dönemimizde bütün beldelerimizde devlet kurumlarımız olacak. Doğudan batıya hizmet için gelmeyecekler.

NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ

Ticaret yaparsanız sermayeniz bİlançonuzdur. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Saygı ektik onu biçiyoruz. Geleni çevirmedik. Alanya’nın derdiyle dertlendik. Pandemi döneminde Vali beyi 4 kere aradık. Bizim en büyük özelliğimiz devlet kurumlarıyla diyalog. Hep Alanya için kullandım. Varsa bir şeyim bugün bırakırım. Bazen çok para harcıyor diye eleştiri alıyorum. Çocuklara oyuncak alıyorum ne kadar olabilir. Bunu diyenlerin aylık Ankara’ya gönderdiklerini biz kampanya boyunca harcamayız. İhtiyaç sahibinin ihtiyacını tabi ki karşılayacağız. Neva Outlet’i bir Alanya markası yapacağız.

YARDIMLAŞMA KONUSU ÖNEMLİ

Köylerimizde ev yaptıracaklardan kesinlikle ruhsat harcı almayacağız. Zorunlu harçları fonumuz olacak oradan aktaracağız. Hobi bahçesi yapacaksan bunu yatıracaksın. Eğitim almayan öğrencimiz kalmayacak. Öğrencilerin hedeflediği işlere girmesi için en az 6 ay beklemesi lazım. Çocuklar anne babasının eline bakıyor. Onlara iş alanları açacağız. Sosyal belediyecilik çok önemli. Aile çay bahçelerini belediyelerimiz işletecek ve 1 liraya çay içecekler. Biz sadece kendi evlatlarımız için değil bütün evlatlarımız için çalışacağız. Dairelerimiz olacak, haftalık toplantılar yapacağız. Köy köy programlar yapacağız. Tek tek bütün muhtarları dinleyeceğiz. Hepsini not alıyorum. Hizmet ederseniz saygı görürsünüz.

GÖKBEL GÜREŞLERİ DEVAM EDECEK

Gökbel güreşlerini geliştirerek devam ettireceğiz. Diğer yaylalarımızda da yapacağız. Ne sorunlar olduğunu biliyoruz.

MASTER PLANLAR OLUŞTURACAĞIZ

Geçmişten beri imarla ilgili sıkıntılar var. Master planlar oluşturacağız. Ulaşım ve tarım dahil gereken her şeyi yapacağız. Yetersizse teknik insanlarla, akademisyenlerle oturup planlar yapacağız. Halkımızın refah seviyesinin yükselmesi için çalışacağız. Sokak hayvanları için de projeler yapacağız. Onlar bize emanet. Bizde o DSİ’nin işi, yok bu karayollarının işi diye bir şey yok, hepsi bizim işimiz. Ben tüm kurumlarla koordineli çalıştım. Esas sıkıntıyı bu yaz yaşayacağız. O yapılan binaların içi dolmadı. Bu yaz dolacak. Hem içme suyunda hem elektrikte bir sürü sorun yaşadık. Bir yere inşaat yapacaksınız bütün altyapısını hazırlayacağız.

BAŞKA PARTİYE ASLA GİTMEM

Başka partiye gitmem konusu tamamen dedikodu. Bir partiden seçilip başka partiye geçenin yüzüne Alanya halkı tükürür. Benim amacım yüzüme tükürtmek mi? Onursuz, şerefsiz bir insan olmak mı? Kazanamaz diyemiyorlar, seçilirse döner diyorlar. Kazanır ama a partisinden b partisine geçer diyorlar. Ben adaylığımı açıklayalı 1.5 seneyi geçti. Kimse aklına böyle bir şeyi getirmesin. Dönem bitti diyelim, parti bizi istemedi, biz partiyi istemedik, o zaman Alanya halkı bizden ne isterse ben onu yaparım. Kimsenin aklının ucundan geçmesin. Ekip ortada, ben ekibimin yüzüne nasıl bakarım. Öyle bir şey asla olmaz. Haktan adaletten ayrılmayacağıma söz veriyorum.

MAHMUTLAR’A DİSİPLİN LAZIM

Mahmutlar Mahallesi’nde sorunlar var. Orada da disiplin lazım. Alanya’ya ne yaparsak oraya da onu yapacağız. Verimli topraklarımızı orada da değerlendireceğiz. Tropik meyveleri çoğaltacağız. Yetmeyen her yere yetişeceğiz. Düğün salonlarını da geliştireceğiz. Bunlar bir şey değil. Kentsel dönüşümü ada bazında yapınca bütün hepsi otomatikman çözülüyor. Kamunun yararı doğrultusunda elimizden geleni yapacağız. İlgili bakanlarımıza anlatacağız. Bütün her yerde arkadaşlarımız var. Yasa dışı bir şey istemiyoruz. Halkın yararına olacak her şeye varız. Gençlik merkezleri yapacağız. Önce insan dedik. 3-4 köyü birleştirip aile sağlık merkezi yapacağız. Önümüzdeki hafta projemi açıklayacağım. Z kuşağımızla her zaman yan yana geldik. Telefonumda 40 bin numara varsa 7 bini gençlerdir.

Yabancılar Meclisinin çok faydalı tanıtım elçileri olduğunu düşünüyorum. Pandemi döneminde bir toplantı gerçekleştirdik. Sağlıklı turizm diye yola çıktık. Onlara sadece alanyada yaşadıklarınızı anlatın dedim. 50 binin üzerinde yabancı yaşıyor. Bu çok önemli. Onları geliştirmemiz lazım. Kardeş şehir sayısını artıracağız.”

https://www.yenialanya.com/haber/18604888/mehmet-sahinden-dim-tvde-carpici-aciklamalar?preview=01371159fa097d48ef2abe757c501608&fbclid=IwAR25SjZm8rlPays2W4DjLgLC9bW8fEw9huCTx5jpUssIkcN_6c4Xx_CQ2gU